Trepleie

73 20 45 50

Gratis Befaring

Gratis Befaring
Eller email oss på post@trondheimtreservice.no
Eller email oss på post@trondheimtreservice.no

Email Oss

Send Oss En Epost
Eller email oss på post@trondheimtreservice.no
Eller email oss på post@trondheimtreservice.no

Trepleie Og Beskjæring Av Trær I Trondheim

Ønsker du hjelp med trepleie i Trondheim?

Vi kan hjelpe deg!

Vi har over 20 års erfaring med pleie og beskjæring av trær i Trondheim. Vi kan pleie alle typer trær uansett situasjon. Ingen jobb er heller for stor eller for liten.

Og vi forstår at ikke alle har tid til å beskjære trær. Eller har kunnskap og utstyr til å gjøre det på en trygg og korrekt måte. Du har kanskje heller ikke spesielt lyst til å gjøre det. 😄

Men vi kan gjøre det for deg. Vi har kunnskapen, kompetansen, utstyret og vi trives med trepleie.

Ikke bare det, men..

Vi gjør jobben:

Trygt
Profesjonelt
Raskt

Og til den laveste prisen

Kontakt oss i dag så avtaler vi et passende tidspunkt for en befaring. Befaringen er helt kostnadsfri for deg! 👍

73 20 45 50

Gratis Befaring

Gratis Befaring
Eller email oss på post@trondheimtreservice.no
Eller email oss på post@trondheimtreservice.no

Email Oss

Send Oss En Epost
Eller email oss på post@trondheimtreservice.no
Eller email oss på post@trondheimtreservice.no
Billigst trepleie i Trondheim

Hvorfor Bør Du Pleie Et Tre?

Du kan se på trepleie som vedlikehold. Og på samme måte som folk flest gjør periodisk vedlikehold av hus, bil, sykkel, etc., så bør også trepleie være periodisk vedlikehold av trær du bryr deg om.

Beskjæring av trær har mange fordeler. Her er noen av de viktigste:

Mer vekst: Når du beskjærer en gren på en korrekt måte, så stimulerer du grenen til ny vekst. Men du kan ikke kutte hvor som helst. Det er viktig å beskjære rett ovenfor vekstnodene på grenene. Og hvis du ønsker å stimulere kraftig vekst av et tre, så kan du beskjære flere grener ved disse punktene. Hvis det er en side av treet som har mye mindre vekst enn andre sider, så kan denne typen beskjæring være spesielt effektiv for å jevne ut treets vekst.

Mer frukt: Når du beskjærer et frukttre riktig, vil du normalt få flere blomsterknopper. Dette vil normalt gi mer frukt om høsten. Du kan også beskjære frukttrær lett om sommeren for å øke luftsirkulasjon rundt fruktene. Dette vil vanligvis også føre til mindre angrep av insekter og mindre fruktsykdommer.

Rimelig trepleie i Trondheim

Bedre helse og lengre liv: Riktig beskjæring kan bedre treets helse. Når helsen er bedre, vil treet være mer motstandsdyktig overfor angrep av insekter, sopp, etc. Dette kan igjen gi treet et lengre liv.

Endre treets form: Vi kan få et tre til å vokse i en ønsket form, hvis vi anvender spesiell beskjæring. For eksempel kan vi gjenskape et tres naturlige form, eller vi kan produsere runde eller firkantede former.

Vakrere tre: Ved å kutte av døde, skadede og uønskede grener, kan vi få et tre til å bli penere.

Redusere potensiell skade: Av og til vil et tre bli skadet eller bli svakt. Da kan grener eller hele treet falle ned og potensielt skade mennesker, eiendommer, kraftledninger, osv. Med riktig beskjæring kan vi redusere risikoen for slik skade.

Bedre utsikt: Trær og busker gror ofte utrolig fort, og det tar ofte ikke lang tid før de stenger for utsikten din. For å få bedre utsikt, så kan du skjære vekk denne overveksten. Du kan også foreta en kronereduksjon (kutting av toppen av treet) av trær for å åpne utsikten.

Beskjæring av tre i Trondheim

Slippe inn mer sol: Overvekst av vegetasjon vil ofte gi mye skygge. Hvis du vil slippe inn mer sol, så kan du kutte vekk denne overveksten.

Redde livet til treet: Når et tre har blir skadet av snø, is, vind eller liknende, så kan kan du i enkelte tilfeller redde livet til treet med riktig beskjæring.

Noen tror at å beskjære et tre er å bare kutte av noen grener her og der.

Men skal du beskjære et tre riktig, så er det visse prinsipper som bør følges. Dette er basert på vitenskap. Hvis du kutter grener på feil steder, eller hvis du kutter for mange grener, kan du gjøre stor skade på treet. Det er fordi grener som blir kuttet på feil steder kan slutte og gro eller dø. Og i verste fall kan hele treet dø ved feil beskjæring.

En tommelfingerregel er at du ikke bør trimme vekk mer enn 1/4 av grenene på treet. Dette vil ofte gjøre det vanskelig for treet å komme seg etter beskjæringen.

Vær også oppmerksom på at i noen tilfeller så bør beskjæring utføres forskjellig for forskjellige treslag. Det er fordi noen tresorter krever et mer presist tidspunkt for beskjæring, og også fordi selve beskjæringen kan være spesiell for dette treslaget. 

Når Bør Du Beskjære Trær

Hvis du ønsker hjelp med beskjæring av trær i eller rundt Trondheim, kontakt oss i dag så hjelper vi deg. 👍

73 20 45 50

Gratis Befaring

Gratis Befaring
Eller email oss på post@trondheimtreservice.no
Eller email oss på post@trondheimtreservice.no

Email Oss

Send Oss En Epost
Eller email oss på post@trondheimtreservice.no
Eller email oss på post@trondheimtreservice.no

Når Er Det Best Å Beskjære Trær? Vinter Eller Sommer?

Det er best å beskjære trær om vinteren.

Hvorfor?

Grunnen er at trær går i dvale om vinteren. Og når de er i dvale, er de mindre aktive. De venter da på varmere temperaturer slik at de igjen kan formere seg. 

Når du foretar beskjæring mens trær er i dvale, oppnår du disse fordelene:

Trepleie stort tre i Trondheim

Trærne opplever mindre stress: Siden trærne ikke er i vekstmodus når de er i dvale, så opplever de mindre stress fra beskjæringen. Denne beskjæringen gir også trærne god tid å lege sår og restituere seg. 

Mindre farer: Om vinteren er insekter, sopp og patogener også ofte i dvale, eller mindre aktive. Det er derfor mindre sjanse for angrep av disse om vinteren.

Bedre oversikt over trestrukturen: Om vinteren når bladene har falt, så er det lettere å se strukturen på treet. Da er det derfor enklere å se hvilke grener man bør beskjære.

Økt fruktproduksjon: Vi nevnte dette allerede: Beskjæring om vinteren gjør normalt at frukttrær produserer mer frukt.

Men mange spør om det er OK å beskjære trær om våren eller sommeren?

Og svaret er at du kan beskjære ‘mykt’. om sommeren eller våren.

Men:

Det er ikke lurt å gjøre ‘hovedbeskjæringen’ om våren eller sommeren.  

Og du bør foreta en beskjæring om våren eller sommeren kun ved spesielle omstendigheter. Disse er de vanligste:

Tretrimming I Trondheim

Sterk vind eller snøfall kan skade grener som senere kan falle av og forårsake skade på eiendom. Det kan være lurt å kutte disse grenene.

Det er smart å trimme vekk grener som er angrepet av sopp, insekter eller som har blitt syke.

Etter at bladene har vokst ut får du et annet bilde av treet enn om vinteren. Du kan derfor beskjære lett om våren eller sommeren for å få ønsket form på treet. 

Du kan beskjære lett om våren eller sommeren for åpne opp treet for å øke luftsirkulasjon og sollys.

Du kan også beskjære busker og trær som har vokst seg for store og som rett og slett er i veien.

Selv om noe beskjæring kan gjøres om våren eller sommeren, så bør du trimme så lite som mulig i vekstsesongen. Og vi anbefaler at du ikke gjør en kraftig beskjæring mer enn en gang i året.

Dette kan medføre stor skade eller potensielt ta livet av treet.

Vi Kan Hjelpe Deg Med Trepleie I Trondheim

Hvordan Kan Vi Hjelpe Deg Med Trepleie?

Det beste er at vi kommer på befaring for å vurdere treet eller trærne du trenger hjelp med.

Denne befaringen er helt kostnadsfri for deg. 👍

Kontakt oss her, så avtaler vi et passende tidspunkt for en befaring!

73 20 45 50

Gratis Befaring

Gratis Befaring
Eller email oss på post@trondheimtreservice.no
Eller email oss på post@trondheimtreservice.no

Email Oss

Send Oss En Epost
Eller email oss på post@trondheimtreservice.no
Eller email oss på post@trondheimtreservice.no

Etter at vi har vært på befaring og har forstått omfanget av arbeidet, så vil vi gi deg et skriftlig tilbud for jobben.

Dette vil inneholde en prisoversikt, fortelle deg hvor lang tid arbeidet vil ta, når vi kan starte + og alle andre detaljer du trenger skriftlig.

Som regel kan vi starte jobben i løpet av noen dager (litt avhengig av sesong).

Etter at vi er ferdige med beskjæringen, så vil normalt bakken være full av mindre og større grener.  Hvis du vil beholde grenene selv, så bare si ifra. Vi kan også ta de med oss eller flishugge de, om du skulle ønske dette. Bare si ifra så gjør vi akkurat slik du ønsker.

Og uansett om vi lar grenene ligge eller ikke, så vil vi ellers rydde opp etter oss og forlate eiendommen din i tipp topp stand før vi drar.

Vi vil alltid gjøre vårt beste for å utføre arbeidet så kjapt, profesjonelt og gunstig kostnadsmessig for deg som mulig. Vi vil at du skal bli super fornøyd, og vi vil også gjerne gjøre den neste jobben du trenger. 👍

Hvordan Beskjære Et Tre I Trondheim

Hvordan Vil Vi Beskjære Treet Ditt?

Før vi begynner arbeidet, er det viktig å vite hvorfor du vil beskjære treet.

Vil du ha en periodisk beskjæring? Ønsker du å fjerne grener som potensielt kan skade mennesker, kjæledyr eller eiendom? Vil du endre treets form? Eller ønsker du noe annet?

Når vi forstår hva du ønsker, så vet vi også hvordan vi skal planlegge og utføre arbeidet.

Når det er sagt, så vil dette ofte være fremgangsmåten vår:

Det første vi vil gjøre er å vurdere treets størrelse og form. Vi vil deretter bestemme hvordan vi vil at treet skal se ut når arbeidet er ferdig.

Gjennom denne vurderingen vil vi identifisere de grenene som former treets “skjelett”. Vi vil ikke kutte disse grenene, fordi dette kan ha en negativ innvirkning på treet.

Vi vil begynne med å trimme vekk skadede og ødelagte grener. Det er lurt å fjerne disse grenene slik at de ikke ‘stjeler’ vann og næringsstoffer fra friske grener.

Vi vil deretter tynne ut partier som har overvekst av grener. Vi kutter av grener som krysser eller er veldig nær hverandre. Dette gjør at sollys kan nå flere steder av treet. Dette øker også luftsirkulasjonen, noe som ofte vil føre til mindre angrep av sopp og insekter.

Vi vil så trimme vekk grener som vokser innover (mot midten av treet). Disse grenene er som regel mindre pene å se på, og de bryter også den optimale trestrukturen.

Vi vil også fjerne grener som kan være i veien. De kan for eksempel være til hindring for utsikt, være for nær bygninger, etc.

Hvis du ønsker at treet skal ha en spesiell form (rundt, firkantet, eller liknende), beskjærer vi treet deretter.

Trimming Av Hekk I Trondheim

Vi nevnte tidligere at man ikke bør trimme vekk mer enn 25% av et treets grener, og vi holder oss som regel alltid innenfor dette. 

Vi har en viktig anbefaling når det gjelder trepleie:

Ikke foreta en tung beskjæring mer enn en gang i året. Det er fordi en beskjæring er belastende for treet, og et tre trenger derfor tid for å komme seg til hektene igjen.

Hvor Mye Koster Trepleie I Trondheim?

Hvor mye trepleie i Trondheim vil koste, vil avhenge av disse 4 hovedfaktorene:

Mengden arbeid: Det er mer arbeid å pleie 7 trær enn å pleie 2. Derfor vil det normalt koste mer jo flere trær vi pleier. Når det er sagt, så vil vi gi deg en kvantumsrabatt hvis du vil pleie flere trær samtidig.

Treets helse: Hvis treet er angrepet av sopp eller insekter, vil det ofte kreve mer arbeid og det vil derfor normalt også koste noe mer.

Faremomenter: Hvis treet skulle være nær kraftledninger eller eiendom som potensielt kan bli skadet under beskjæring, vil jobben normalt kreve mer sikring og derfor også koste noe mer.

Tilgang: Hvis vi har grei tilgang til trærne med maskiner og utstyr, så vil det hjelpe å holder prisen nede.

Dette er vanligvis våre kostnadene for trepleie i Trondheim:

Trestørrelse Pris
Opptil 5 meter Kr. 850 – 2,800
5 – 10 meter Kr 1,050 – 4,900 
10 – 15 meter Kr 1,750 – 6,300
15 – 20 meter Kr 2,800 – 7,700
20 – 25 meter Kr. 4,200 – 10,500
Over 25 meter Kr. 5,600 – 14,000
Hvor Mye Koster Trepleie I Trondheim

Men det kan være spesielle omstendigheter ved oppdraget som kan påvirke prisen. Derfor er prisene ovenfor ment å være veiledende.

For å gi deg en nøyaktig kostnad for jobben, så trenger vi først å komme på befaring for å vurdere arbeidet.

Etter at vi har vært på befaring, vil vi gi deg et skriftlig tilbud med en konkret pris. Du finner mer info om våre priser for trepleie i Trondheim her.

Kontakt oss ​​her, så avtaler vi et passende tidspunkt for befaring.

Denne befaringen er helt kostnadsfri for deg. 👍

73 20 45 50

Gratis Befaring

Gratis Befaring
Eller email oss på post@trondheimtreservice.no
Eller email oss på post@trondheimtreservice.no

Email Oss

Send Oss En Epost
Eller email oss på post@trondheimtreservice.no
Eller email oss på post@trondheimtreservice.no

Kronereduksjon I Trondheim

Trær i Trondheim vokser veldig fort, og det tar ofte ikke lang tid før de har grodd seg så høye at de gnisser inntil husveggen eller er i veien for utsikten din.

Da er en løsning simpelthen å kutte av toppen av treet og trimme de øverste grenene. Dette kalles en kronereduksjon.

Et tre som er i kontakt med hus eller bygninger kan spre fuktighet, sopp og insekter. Det er som regel ikke noe greit.

Mange vil muligens tenke at det kan være like kjekt å fjerne hele treet. Men det er billigere og enklere å bare redusere kronen på treet. Og vi bør ikke felle flere trær enn strengt nødvendig.

Pleie av tre i Trondheim

Vi Setter Alltid Sikkerhet Først

Vi benytter også alltid sikre arbeidsmetoden når vi utfører trepleie. Sikkerhet er alltid vår hovedprioritet nummer en når vi utfører våre oppdrag. Før vi starter vil vi derfor gjøre en nøye vurdering av potensielle risikoer.

Når vi er på trepleie-oppdrag så anvender vi skarpe sakser, motoriserte sager og liknende som kan utføre skade. Vi benytter derfor alltid sikre arbeidsmetoden når vi utfører trepleie. Dette gjør det mulig for oss å utføre jobben vår på en forsiktig måte, og redusere risikomomenter så mye som mulig.

Våre arbeidere har ansvarsforsikring og personskadeforsikring, og benytter alltid nødvendig sikkerhetsutstyr når vi utfører oppdrag.

Du finner mer informasjon om trepleie i Trondheim på vår Google side.